Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump anklaget for barnevoldtekt:

«Jane Doe» hevder hun ble voldtatt av Donald Trump som barn

Påstår det skjedde seksuelle overgrep på fester i 1994.

ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Nå står «Jane Doe» fram. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ANKLAGET FOR VOLDTEKT: Nå står «Jane Doe» fram. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For over fire måneder siden saksøkte en kvinne med pseudonymet «Jane Doe» Donald Trump for en rekke voldtekter på fester i New York i 1994.

Da var kvinnen bare et barn, ifølge en pressemelding fra advokatfirmaet The Bloomfirm, hvor kvinnens advokat Lisa Bloom jobber.

Hun anklager også finansmannen Jeffrey Epstein for seksuelle overgrep. Han er tidligere dømt for å ha kjøpt sex av en 14 år gammel jente.

Trump sier at anklagene mot ham er usanne, fabrikkerte og politisk motiverte.

Sammenligner med Cosby-saken

Onsdag kveld norsk tid varsler advokatfirmaet Bloomfirm om at kvinnen for første gang vil stå fram og snakke om anklagene mot Trump sammen med sin advokat.

Like etter klokka 23 norsk tid melder blant annet det The Guardian at pressekonferansen er avlyst på grunn av at den anonyme kvinnen har mottatt trusler er for redd til å stille opp.

I utgangspunktet skulle kvinnen stille opp klokka 23 norsk tid, og i forkant skrev advokaten hennes at:

«Media har ikke dekket saken, selv om Lisa Bloom publiserte en artikkel juni 2016 ved navn «Dette er grunnen til at den nye barnevoldtekssaken mot Donald Trump ikke burde ignoreres»», skriver advokatfirmaet i pressemeldingen.

I innlegget advokatfirmaet viser til, publisert hos The Huffington Post, står det at «Jane Doe» var tretten år da de angivelige overgrepene skal ha funnet sted.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

«Hvis det er en ting Bill Cosby-saken har lært oss, så er det å undervurdere voltektssaken mot berømte menn», skriver Bloom i innlegget, og viser til at journalister heller ikke dekket sakene mot Cosby i sin tid.

GARDEROBEPRAT: Donald Trump beklaget for det han skal ha sagt på videoklippet fra 2005, men helst ville han snakke om noe helt annet. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Nå gjentar historien seg, går det fram av pressemeldingen.

Huffington Post skriver at har vært vanskelig å skrive om søksmålet ettersom kvinner som anklager Trump for de alvorlige forholdene er anonym.

På fester

Den anonyme kvinnen forteller at voldtektene fant sted på fester arrangert av Jeffrey Epstein, går det fram av søksmålet. Han var ifølge The Huffington Post kjent for å arrangere fester med unge kvinner og jenter.

Trump har erkjent i et intervju med New York Magazine at han kjenner godt til Epstein.

- Jeg har kjente Jeff i femten år. Han er en fantastisk fyr. Han er gøy å være med. Det blir til og med sagt han liker vakre damer like mye som meg, og mange av dem er yngre. Ingen tvil om det, sa Trump til magasinet.

Ifølge Huffington Post må Trump møte i retten å svare for anklagene 16. desember.

KONA TIL TRUMP: I et intervju med CNNs Anderson Cooper forklarer Melania Trump at hun ble overrasket sin manns språkbruk i videoen som nylig ble lekket. Videre sier hun at TV-verten som holdt Trump med selskap oppmuntret ham til å si skitne og dumme ting. Video:CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!