Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jane Doe identifisert

TV-seer kjente igjen 18-åringen som forsvant tidligere denne måneden.

IDENTIFISERT: Jane Doe er 18 år gammel, og familien kommer fra staten Washington i USA. Foto: NYC Administration for Children`s Services.
IDENTIFISERT: Jane Doe er 18 år gammel, og familien kommer fra staten Washington i USA. Foto: NYC Administration for Children`s Services. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):Amerikanske myndigheter har nå identifisert tenåringen som lider av hukommelsestap som ble funnet i New York for to uker siden, melder CNN på sine nettsider.

Politiet sier at en CNN-seer i Maryland identifiserte den unge kvinnen, som på mystisk vis dukket opp i Manhatten og hevdet at hun ikke husket hvem familien var, hvem hun selv var eller hvor hun bodde.

Kvinnen, som ble antatt å være mellom 14 og 17 år, husket heller ikke sitt eget navn.

Gjenforent med familien
Kvinnen, som viser seg å egentlig være 18 år, vil nå bli gjenforent med sin familie. Amerikanske myndigheter ønsker ennå ikke å gå ut med hennes egentlige navn eller identitet, men det meldes om at 18-åringens familie er fra staten Washington, og at de nå er på vei til New York, skriver CNN videre. 

Et bilde av kvinnen, som har blitt referert til som Jane Doe, har sirkulert på CNN denne uka. TV-seeren fra Maryland som meldte fra var bekjent med hennes situasjon, og visste at hun var savnet av familien tidligere denne måneden.

Den mystiske jente ble funnet rundt midnatt 9. oktober utenfor et barnehjem for ungdommer på Manhatten. En sikkerhetsvakt så henne gå alene langs gata, og ropte etter henne. Da hun ikke reagerte, ringte han politiet.

Organisasjonen som driver barnehjemmet sier til CNN at jenta ikke bodde på hjemmet, og heller ikke så ut til å ville søke tilflukt der.

- Jeg vil bare vite hvem jeg er, skal jenta ha uttalt da hun ble funnet.

Visste ikke hvem hun var
Polititjenestemenn som har intervjuet den unge kvinnen har tidligere i uka gjort det klart at hun ikke var i stand til å gi myndighetene informasjon om seg selv.

Ifølge politiet har hun dårlig tannhelse, noe som tyder på at hun har bodd på gata en tid.

Nylig skrev «Jane Doe» navnet Amber, og har reagert på navnet ved enkelte anledninger. Likevel vet hun ikke om det er det hun heter.

Det eneste hun har husket så langt, er et utdrag fra en roman som heter «Fool's Fate» av forfatteren Robin Hobb. Jenta liker godt å lese og skrive, og har ingen spesiell dialekt eller aksent. Hun har prøvd seg på eksamener for elever ved videregående skole, og klarer fint å gjøre matematikk.

I tillegg kan hun naturfagsstoff og historie, selv om hun ikke husker å ha lest det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media