Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne (36) savnet i ti døgn. Slik er politiets desperate jakt

Janne Jemtland forsvant hjemmefra midt på natta og er sporløst forsvunnet. Nye blodspor i helga har utvidet søket.

GRAVDE: I går ble det rekvirert gravemaskin i søket etter Janne Jemtland (36). Foreløpig er de eneste fysiske sporene politiet har, blodspor. Disse ble funnet omkring halvannen kilometer fra hverandre. Foto: Stian Bye Høgsveen / Ringsaker Blad
GRAVDE: I går ble det rekvirert gravemaskin i søket etter Janne Jemtland (36). Foreløpig er de eneste fysiske sporene politiet har, blodspor. Disse ble funnet omkring halvannen kilometer fra hverandre. Foto: Stian Bye Høgsveen / Ringsaker Blad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL: (Dagbladet): Da mørket la seg over vinterkalde Brumunddal i går kveld, tok politiet en pause i søket etter savnede Janne Jemtland (36).

Tobarnsmora fra hedmarksbyen har vært sporløst forsvunnet i ti dager og saken framstår nå som et kriminalmysterium for politiet.

Noe har skjedd med Janne Jemtland.

BLODFUNN: Her i Lillehaugvegen, halvannen kilometer fra det første blodfunnet, gjorde politiet blodfunn nummer to. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLODFUNN: Her i Lillehaugvegen, halvannen kilometer fra det første blodfunnet, gjorde politiet blodfunn nummer to. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Blodsporene

Sporene er imidlertid ikke mange, og i helga gjorde politiet nok et funn som foreløpig ikke har hjulpet dem å oppklare saken.

Lørdag fant politiet blodspor på Lillehaugveien i Brumunddal. Blodet tilhørte Janne Jemtland, og styrker politiets mistanke om at hun kan ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Fra før hadde politiet på torsdag fått inn tips om blod i Fagerlundvegen omkring halvannen kilometer unna det andre funnstedet. Funnstedene er imidlertid over en mil fra Jemtlands hjem, der hun sist ble sett 02.00 natt til 29. desember.

05.50 slo telefonen hennes inn på en basestasjon i sentrum, og dekker området for blodsporene.

- I begge tilfellene er det snakk om omtrent de samme mengdene blod. Det er snakk om mer enn en dråpe, og blodmengdene var synlige for dem som tipset oss om funnene, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

Blodet ble funnet i veikanten begge stedene, og en av politiets teorier er at Jemtland kan ha blitt påkjørt.

Så langt er de to blodfunnene de eneste fysiske funnene politiet har bekreftet i forbindelse med letingen.

Gravde i gjødselhaug

Letingen har vært intens gjennom helga. 20-talls mannskaper fra politiet og Sivilforsvaret har gått manngard i tosifret antall minusgrader og dyp snø til langt ut på nettene. Sivilkledde politifolk har gått fra dør til dør i nabolaget om noen kan ha informasjon om Janne Jemtland og forsvinningen.

Biler i leteområdene er også undersøkt, samtidig som åstedsgranskere fra Kripos har saumfart funnstedene.

I går ble også tyngre redskaper hentet inn, da politiet rekvirerte en gravemaskin i søket.

- Det er for å undersøke noen gjødselhauger på et jorde, sier André Lillehovde van der Eynden.

Stor leteaksjon

Han forklarer at vinteren har gjort letingen vanskelig. Det samme gjør de mange dyresporene i området.

- Ved begge funnstedene er det betydelig mengder snø, Det gir utfordrende arbeidsforhold og vanskeliggjør søket. Kriminalteknikere har nå god bistand fra Kripos, og området rundt funnstedet saumfares av 20 personer fra Sivilforsvaret.

I tillegg har de saumfart gårdsområder på stedet. Begge stedene der det er funnet blod har relativt tett bebyggelse kombinert med både jorder og skog og ligger like i utkanten av Brumunddal sentrum.

- Vi gjennomsøker området rundt funnstedet. Der er det gårder, husstander og hager, sier van der Eynden.

Brumunddal er nærmest satt på hodet av forsvinningssaken, og byen er sterkt preget av Jemtlands forsvinning.

- Det er spesielt. Nå har politiet flydd fram og tilbake her i mange dager og lett overalt. Det er klart denne saken preger oss alle, sier Tony Jota, en av de nærmeste naboene til politiets sperringer.

Ingen konkrete mistenkte

Politiet gjennomfører også rundspørring i området. I tillegg har de gått gjennom en rekke bilder og videoer fra området med et håp om å klare å kartlegge Janne Jemtlands bevegelser i detalj. Undersøkelsene har så langt ikke gitt noen svar.

Håpet er å finne fram til personer som kan bidra til å kartlegge Janne Jemtlands bevegelser, eller som har annen relevant informasjon. Da Jemtland ble meldt savnet, snakket etterforskerne med hennes pårørende og bekjente.

- Miljøet hun tilhører er ikke spesielt relevant for etterforskningen per nå, sier André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet søndag.

Han sier at politiet heller ikke har noen konkret mistenkte i saken.

Fortviler

- Familien er fortvilet over at de ennå ikke har fått noen svar.

- Det er for jævlig å ikke vite noe. Hvis noen har kjørt på henne og stukket av, er det forferdelig dårlig gjort å ikke si noe. Jeg håper de kan finne henne i live, sa Jannes bror Bjørn Egil Haugen til Dagbladet tidligere fredag.

Det er ikke registrert bevegelser på kvinnens bankkonto eller mobiltelefon siden forsvinningen.

Jemtland blir beskrevet som 168 centimeter høy, slank og med mørkt hår. Politiet mener at hun sannsynligvis har på seg svart boblejakke og blå sko, da hun forsvant.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!