Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Janne Jemtland:

- Janne ble revet bort så altfor tidlig

Janne Jemtland ble i dag begravet fra Veldre kirke i Brumunddal.

BEGRAVELSE: Janne Jemtland begraves fra Veldre kirke i Brumunddal Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEGRAVELSE: Janne Jemtland begraves fra Veldre kirke i Brumunddal Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL/OSLO: (Dagbladet): I dag ble 36 år gamle Janne Jemtland begravet. Begravelsen fant sted i Veldre kirke i Brumunddal.

Den 36 år gamle tobarnsmora forsvant natt til 29. desember. Politiet satte i gang etterforskning av saken da det ble funnet blodspor etter henne i sentrale deler av Brumunddal.

Ble funnet i Glomma

VELDRE KIRKE: Kisten med Janne Jemtland omringet av lys og blomster i Veldre kirke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VELDRE KIRKE: Kisten med Janne Jemtland omringet av lys og blomster i Veldre kirke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Først 13. januar ble Jemtland funnet død på bunnen av Glomma ved Eid bru i Våler.

Veldre kirke var pyntet med kranser og blomster. På kisten la hjerteformede kranser og tente lys formet som et hjerte var plassert foran kisten.

Begravelsen startet med minneord fra prest Katrin Wiegmann:

- Alle vi som er her i dag er i en situasjon som ingen vil være i. Det er tøft, vanskelig og forferdelig trist. Det er et hav av ubesvarte spørsmål. Et helt samfunn har fulgt med og sorgen er stor. Og familien må ta inn over seg at Janne ble revet bort så altfor tidlig. Minnene om Janne samler oss, sa Wiegmann.

Til den fullsatte kirken fortalte Wiegmann at familien har satt stor pris på støtten fra lokalsamfunnet.

- Fellesskap er viktig i sorgen, også for livet som skal gå videre.

Før begravelsen har Jemtlands familie bedt både mediene og andre om å vise respekt ved begravelsen, ikke minst for å beskytte familien og barna i sorgen.

VELDRE: Begravelsen er i Veldre kirke i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VELDRE: Begravelsen er i Veldre kirke i Brumunddal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Jemtlands bror, Terje Opheim, har gjort det klart at mediene er velkomne til å være til stede under begravelsen, men at det i samarbeid med politiet er satt klare grenser.

- Vi må beskytte familien og barna i sorgen, har hennes bror Terje Opheim sagt til NRK.

Inger Johanne Reiestad-Hansen er bistandsadvokat for barna til Janne Jemtland og ektemannen. Hun sier det var en verdig og fin seremoni.

Hun sier de blir godt ivaretatt av venner, familie og barnevernstjeneste. Hun mener det er viktig at folk nå tar vare på barna.

- Det er politiet som informerer barna sammen med barnevernstjenesten. De får formidlet det som er hensiktsmessig for dem å vite.

Ektemann siktet

Ektemannen til Jemtland er siktet for drapet. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men knytter seg i avhør til situasjonen hvor Jemtland døde. Politiet anser parets eiendom som åsted.

Paret har to barn sammen.

Politiet har en klar teori om hvordan drapet har skjedd, men har foreløpig ikke gått ut med informasjonen. De har tidligere sagt at det var funn utendørs på eiendommen som førte til drapssiktelsen mot mannen.

Det var ektemannen som meldte Janne savnet lørdag 30. desember, men politiet slo ikke alarm før dagen etter igjen. Det ble iverksatt en storstilt leteaksjon, men Jemtland var stadig savnet.

Torsdag 4. januar fant politiet det første blodsporet, før de lørdag 6. januar fant et nytt et annet sted. De ble funnet på to forskjellige steder og begge tilhørte den da savnede kvinnen.

Fredag 12. januar besluttet politiet å starte ransaking inne i parets bolig. Seinere samme dag ble ektemannen siktet for drap etter funn av kriminaltekniske spor.

Lørdag 13. januar førte opplysninger fra den siktede ektemannen til at det ble gjennomført et rettet søk i Glomma ved Eid bru i Våler kommune. En kvinne ble ikke lenge etter funnet på elvebunnen.

Mandag 15. januar ble det bekreftet at den døde var Janne Jemtland.
​​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!