Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janne Kristiansen ny PST-sjef

Går av som leder i Gjenopptakelseskommisjonen.

OSLO 20060327:  Leder av Gjenopptakelseskommisjonen, Janne Kristiansen, ved starten av den åpne høringen i Fredrik Fasting Torgersen-saken mandag. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
OSLO 20060327: Leder av Gjenopptakelseskommisjonen, Janne Kristiansen, ved starten av den åpne høringen i Fredrik Fasting Torgersen-saken mandag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Leder av Gjenopptakelses-kommisjonen, advokat Janne Kristiansen (56), ble i dag utnevnt til sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Justisministeren holder pressekonferanse om utnevnelsen klokka 12.30.

Kristiansen, som siden søknadsfristen gikk ut har vært regnet som favoritt til å få jobben, overtar ledelsen av PST når nåværende sjef Jørn Holme går av for å bli riksantikvar i oktober.

Kristiansen, tidligere kjent som profilert skrankeadvokat, har ledet Gjenopptagelses- kommisjonen siden starten i 2004. Hun skal ha blitt oppfordret av Knut Storberget til å søke PST-stillingen.


Det som ble betegnet som en hasteprosess med én intervjurunde i forkant av stortingsvalget førte til reaksjoner fra politiets fagforeninger og den politiske opposisjonen, og for to uker siden ble det klart at en ny intervjurunde var satt i gang.

De to andre aktuelle kandidatene var avdelingsdirektør Trond Egil With i Politidirektoratet og assisterende sjef Roger Berg i PST.

I statsråd i dag ble også førstestatsadvokat og assisterende sjef i Økokrim Trond Eirik Schea (44), som ventet utnevnt til ny sjef for Økokrim.

 


Dagbladet.no kommer med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling