Drapet på Janne Jemtland:

Jannes bror om den nye siktelsen: - Vi håper det bare er snakk om falsk forklaring

En mann er siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av drapet på Janne Jemtland. Nå venter familien på flere svar.

GODT Å VITE: Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, forteller til Dagbladet at familien er glad for å få svar på hvordan søsteren ble drept. Bildet ble tatt da Dagbladet traff ham etter søsterens begravelse forrige fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GODT Å VITE: Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, forteller til Dagbladet at familien er glad for å få svar på hvordan søsteren ble drept. Bildet ble tatt da Dagbladet traff ham etter søsterens begravelse forrige fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under politiets pressekonferanse på politihuset i Hamar fredag bekreftet politiet i Innlandet at Janne Jemtland døde etter å ha blitt skutt med håndvåpen, og at drapet skjedde utendørs hjemme på gården. Politiet har ikke funnet våpenet.

Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, forteller at det er godt å få visshet om hva som har skjedd.

- Det er godt å få vite, selv om det uansett er tragisk. Vi får ikke Janne tilbake, sier han til Dagbladet.

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden, opplyste at det nå også er kommet nye opplysninger i saken. Onsdag denne uka pågrep politiet en mann som er siktet for å ha forklart seg uriktig i vitneavhør i forbindelse med etterforskningen.

Uviss relasjon til den drepte

- Han har tidligere forklart seg som vitne. Vi mener hans forklaring er uriktig, og vi har behov for å avklare hans rolle i saken, sa Eynden.

Den pågrepne mannen forklarte seg for politiet 17. januar. Ifølge Eynden har ikke politiet per nå grunn til å mistenke at mannen har hatt noe med drapet å gjøre.

Politiet vil ikke opplyse hvilken relasjon den siktede mannen har til Janne Jemtlands drapssiktede ektemann eller til offeret. Det ønsker heller ikke den siktedes advokat Jørn Mejdell Jakobsen å opplyse om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer