- «Jannik» er en fredsæl mann

«Jannik» Iversens advokater ber om frifinnelse for den tiltalte torpedoen. - Det er makta som rår i det norske samfunn.

I RETTEN: Jan Erik «Jannik» Iversen sier han er sikker på at Kjell Inge Røkke vil havne i fengsel. Video: Sindre Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han gjør ikke noe forsøk på å framstille seg selv som en mann i det øverste sosiale sjikt som bare gjør pene ting. Det er ikke «Jannik». «Jannik» er i utgangspunktet en fredsæl mann, men gjennom disse meklerjobbene ferdes han i et annet miljø enn de fleste av oss, sier forsvarer Benedict de Vibe.

Han la ned påstand om at «Jannik» Iversen frifinnes for utpressing og for øvrig anses på mildest mulige måte. Ellers mente han passende straff ville være på rundt seks måneders fengsel.

Gjennom fire dager har tidligere voldsdømte Iversen fått retten til å bryte ut i latter flere ganger, samtidig som han har drevet gjøn med pressen i flere av pausene. De Vibe mener retten ikke må la seg blende av Iversens historikk.

- Det blir et og annet feilgrep. Men jevnt over, og da vil jeg se på hvordan han omgås alle her, uten problem. Han er åpen, fokusert og følger med på det som skjer, sier den tiltalte torpedoens forsvarer Benedict de Vibe i sitt sluttinnlegg for Oslo tingrett i dag.

Han mener torpedoen ikke hadde forsett eller vinnings hensikt i saken. Han hevder Iversen føren en «kamp» for at Røkke skal svare for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer