Jannik Lindbæk ny styreleder i Statoil

Jannik Lindbæk (64) ble lørdag valgt til ny styreleder i Statoil. Det bekrefter leder i bedriftsforsamlingen, Anne Kathrine Slungård, til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jannik Lindbæk overtar som styreleder etter at Leif Terje Løddesøl måtte fratre stillingen i forbindelse med Statoils omstridte konsulentavtale i Iran.

Lindbæk bekrefter overfor NTB at han blir ny styreleder i Statoil, men vil ikke kommentere utnevnelsen før selskapets pressekonferanse lørdag klokka 16.

- Bedriftsforsamlingen er svært tilfreds med at Jannik Lindbæk har takket ja til å gå inn som styreleder i Statoil og dermed bidra til å sikre den fremtidige utviklingen av Statoil, nasjonalt og internasjonalt, heter det i en uttalelse fra forsamlingen.

Lang fartstid

Lindbæk har lang fartstid i norsk næringsliv. Han har siden 1999 vært styreleder i DnB, og vil innta plassen som nestleder i det fusjonerte DnB NOR-styret.

Han er dessuten styreleder i den norske delen av antikorrupsjonsorganisasjonen Transparency International og i bistandsorganisasjonen Plan Norge. Han har også blant annet ledet Den nordiske investeringsbanken og vært sjef i Storebrand.

Kaci Kullmann Five, som har vært konstituert styreleder etter Leif Terje Løddesøls avgang, blir nestleder i Statoil-styret. Hun er godt fornøyd med valget av Lindbæk.

- Jeg er meget fornøyd med at man så rask klarte å finne frem til en så godt kvalifisert og god kandidat, som jeg har jobbet sammen med i ulike sammenhenger tidligere og setter stor pris på, sier Kullmann Five til NTB.

Glad for avløsing

At det ikke ble en kvinnelig styreleder ønsker ikke Kullmann Five å kommentere.

- Jeg tar valget til etterretning. Statoil har nå hatt en kvinnelig styreleder i en drøy måned, så det er i hvert fall bevist at det er mulig, sier Kullmann Five.

Hun legger samtidig ikke skjul på at hun er glad for at andre nå overtar det krevende styreledervervet hun har virket i den siste måneden.

- Jeg er ikke lenger styreleder, og glad er jeg for det. Det har vært et enormt arbeidspress, og jeg har ikke hatt tid til annet enn å jobbe med Statoil i halvannen måned. Familien har overlevd på frossenpizza og pølser, smiler Kullmann Five.

I meldingen fra bedriftsforsamling understrekes det at Statoil står overfor store utfordringer i arbeidet med virksomheten hjemme og ute.

-Bedriftsforsamlingen understreker behovet for å skape ro og tillit rundt selskapet, heter det i meldingen. (NTB)

NY STYRELEDER I STATOIL: Jannik Lindbæk (64).