SUPERSLANKER 1:  Trine Westbye la ut disse to bildene av seg selv, tatt med 11 måneders forskjell i tid, for å vise at forvandlingen er mulig. Foto: Privat.
SUPERSLANKER 1: Trine Westbye la ut disse to bildene av seg selv, tatt med 11 måneders forskjell i tid, for å vise at forvandlingen er mulig. Foto: Privat.Vis mer

Januar 2012: 114 kilo. Januar 2013: 65,5 kilo.

Slik tok Trine (26) tak da legen sa nei til slankeoperasjon. - Jeg skal aldri opp i vekt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kan ikke være samme dama, dette, sier du kanskje.

Joda, vi garanterer.

Til venstre: Trine Westbye (25), januar 2012: 114 kilo.

Til høyre: Trine Westbye (26), januar 2013: 65,5 kilo.

- Jeg har lagt om livsstilen helt med nye rutiner i hverdagen. Før trente jeg aldri, og nå trener jeg fire-fem ganger i uka i treningsstudio.

- Og jeg har gått over til sunnere valg av matvarer istedenfor raske løsninger på kjøkkenet med få og store måltider og mye ferdigmat, som tidligere, sier kvinnen fra Bjørkelangen i Akershus til Dagbladet.

Forvandlingen Før- og etter-bildet som hun la ut for ei uke siden på facebook, har gått som en farsott på nett. Hun la ut bildet av forvandlingen for å vise at det er mulig.

Gardistene som Dagbladet har fortalt om er ikke dårlige, de heller, med nesten 30 kilo vektnedgang med trening og bedre kostvaner.

Joakim Herlovsen gikk ned 29 kilo fra de 126 han startet førstegangstjenesten med. Martin Varhaug trente bort 28 av de 93 kiloene han bar på da han startet på Gardeskolen på Terningmoen.

Sikker Men de har langt igjen til Trine, som har gått ned 48,5 kilo på drøyt 11 måneder. Og hun er sikker på at hun skal greie målet om 50 kilo lettere og sprekere kropp innen utgangen av januar i år.

- En ting er sikkert. Jeg skal aldri opp i vekt igjen, sier hun til Indre Akershus Blad.

 SUPERSLANKER 2:  Joakim Herlovsen gikk ned 29 kilo i Forsvaret - fra 126 til 97. Foto: Privat.
SUPERSLANKER 2: Joakim Herlovsen gikk ned 29 kilo i Forsvaret - fra 126 til 97. Foto: Privat. Vis mer

Hun har slitt med kiloene helt siden tiårsalderen, og søkte hjelp da badevekta viste 114 kilo.

Fra XXL til XS Etter mye slit og svette og hardere trening enn legen anbefalte med flere økter om dagen, har hun gått ned sju buksestørrelser og fra XXL til Xtra small i overdeler.

Paradoksalt nok startet forvandlingen da hun fikk avslag på en søknad om slankeoperasjon.

Viljen hadde hun, og et kurs i livsstilsendring utløste en knallhard prosess i treningsstudio og på kjøkkenet.

- Hurra
Trimdronning Kari Jaquesson roper hurra for Trine - og at legene sa nei til slankeoperasjon. Hun har lenge vært skeptisk til langtidsvirkninger av operasjoner som krymper magesekken.

- Her ser vi et eksempel på ei jente som er helt i stand til å ta tak selv. Det er ikke farlig å gå ned så mye i vekt som henne så lenge man trener og spiser sunt, sier Jacquesson til Indre Akershus Blad.

I lørdagens papir-Dagbladet vurderer professor Jorunn Sundgot-Borgen og ernæringsfysiolog og treningsterapeut Therese F. Mathisen flere av kurene på det norske markedet.

 SUPERSLANKER 3:  Martin Varhaug avbildet rett før han gikk inn i førstegangstjeneste (93 kilo), og etter (65 kilo). Foto: Jørgen Engeset/Forsvaret.
SUPERSLANKER 3: Martin Varhaug avbildet rett før han gikk inn i førstegangstjeneste (93 kilo), og etter (65 kilo). Foto: Jørgen Engeset/Forsvaret. Vis mer