Dansk meteorolog:

- Januar og februar kan bli mye kaldere enn normalt

En rekke faktorer peker mot at andre halvdel av vinteren kan bli kaldere enn normalt.

ISKALD START: Det kan bli veldig kaldt i januar og februar, sier meteorolog Martin Lindberg. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
ISKALD START: Det kan bli veldig kaldt i januar og februar, sier meteorolog Martin Lindberg. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den danske langtidsmeteorologen Martin Lindberg ved Danmarks Meteorologiske Institut DMI har fått prognosen for hvordan vinteren vil arte seg værmessig de neste tre månedene.

- Etter en delvis kald begynnelse av desember, vil det bli noe mildere inn mot årsskiftet. Men så er det en rekke faktorer som peker mot at andre halvdel av vinteren kan bli kaldere enn normalt, sier Lindberg til Dagbladet.

DMI har akkurat dannet seg et bilde av hvordan den skandinaviske vinteren vil arte seg. Etter en varm sommer over det sørlige Skandinavia tror de at vinteren vil bli tilsvarende kaldere enn normalt.

- Det kan bli veldig kaldt i januar og februar. Høytrykkene er mange, og dette vil føre til lave temperaturer, sier han til Dagbladet.

Høytrykkene om vinteren har stikk motsatt virkning av høytrykkene som gir varme sommertemperaturer.

Hvor mye kaldere det blir avhenger i stor grad av polarvirvelen som ligger over Arktis i 25 til 30 kilometers høyde. Virvelen ligger som oftest stille og holder på den kalde luften, men hvis den skades eller ødelegges, vil den frigi kaldere luft over en lengre periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer