MØTTE JOURNALISTER: Fredag 28. februar møtte Viktor Janukovitsj journalister i Rastov, en by sør i Russland. Da bedyret han at han vil kjempe for Ukrainas framtid. Dette er siste gang man offisielt hørte noe fra Janukovitsj. Foto: Pavel Golovkin / AP Photo
MØTTE JOURNALISTER: Fredag 28. februar møtte Viktor Janukovitsj journalister i Rastov, en by sør i Russland. Da bedyret han at han vil kjempe for Ukrainas framtid. Dette er siste gang man offisielt hørte noe fra Janukovitsj. Foto: Pavel Golovkin / AP PhotoVis mer

- Janukovitsj fikk hjerteinfarkt

Det hevder russiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere russiske medier melder dette i morgentimene idag. De skriver at hans tilstand skal være alvorlig.

Tilstanden til Janukovitsj er ikke bekreftet av offisielle kilder.

Det er heller ikke første gang det går rykter om den kastede presidentens helsetilstand.

Har ikke hatt kontakt Unian, et ukrainsk nyhetsbyrå, skriver at ifølge kilder som de stoler på, skal Janukovitsj allerede være død.

Det samme melder russiske Pravda.

Ukrainsk etterretning skal også ha bekreftet overfor Unian at Janukovitsj er død.

Viktor Janukovitsj ble avsatt under den ukrainske revolusjonen i forrge uke. Siste gang man offisielt hørte fra Janukovitsj var da han hadde en pressekonferanse 28. februar i den russiske byen Rastov ved Don, etter å ha flyktet fra Ukraina.

Den russiske presidenten, Vladimir Putin, sa på sin pressekonferanse, 4. mars, at han hadde snakket på telefon med Janukovitsj for to dager siden, altså 2. mars.

Unian melder at folk fra partiet til Janukovitsj, Regionenes parti, sier at de ikke kan bekrefte at Janukovitsj har hatt kontakt med dem siden hans pressekonferanse 28. februar.

Unian har bedt den russiske presidentadministrasjonen om å bekrefte eller avkrefte om Janukovitsj er død.

Sykehuset i Rastov der Janukovitsj skal ha blitt innlagt, avviser ryktene, og sier ifølge Pravda at den ukrainske ekspresidenten ikke har vært innlagt der.

Den enes død, den andres frihet Viktor Janukovitsj er etterlyst av de nye ukrainske myndighetene for drap på mer enn 70 mennesker under kampene mellom demonstrander og politi i slutten av februar.

I sin president-tid, fra januar 2005, har Janukovitsj ledet et regimet som har ført korrupsjonen til nye høyder, og da han i slutten av november gjorde det klart at han ikke ville underskrive en avtale med EU, og heller knytte Ukraina nærmere Russland, begynte de store demonstrasjonene mot ham i hovedstaden Kiev.

Janukovitsj har preget ukrainsk politikk i godt over ti år. Ved presidentvalget i 2004 var han kandidat, og som sittende statsminister benttet han anledningen det ga ham til å forfalske valget.

Det skapte Den oransje revolusjonen, som tvang fram et omvalg som Janukovitsj tapte.

Siden da har ukrainske politikk vært veldig polarisert, mellom Janukovitsj, på den ene siden, og Julia Timosjenko på den andre. For to uker siden var Janukovitsj ennå president, mens Timosjenko, satt i fengsel, som Janukovitsj´ politiske fange.

Nå er Timosjenko fri, og Janukovitsj kanskje død.