Janukovitsj har holdt pressekonferanse

Sier han ble lurt da han signerte avtalen med opposisjonen.

SEVASTOPOL, UKRAINA:Innbyggere viser sin støtte til Russland i den ukrainske havnebyen Sevastopol. Demonstrantene i Kiev kalles i denne byen for nazister. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
SEVASTOPOL, UKRAINA:Innbyggere viser sin støtte til Russland i den ukrainske havnebyen Sevastopol. Demonstrantene i Kiev kalles i denne byen for nazister. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansen fra den russiske byen Rostov-on-Don er nå ferdig.

Janukovitsj sa det bør være konstitusjonell reform innen utgangen av året, presidentvalg i desember, og deretter må en ny grunnlov skal vedtas, følge The Guardian.

Videre sa Janukovitsj at opprørerne må gi fra seg våpnene, væpnede menn må forlate gatene, og at vesten støttet opprøret og må bære ansvaret for det som har skjedd.

Janukovitsj fikk spørsmål fra salen om han skammer seg for noe i forbindelse med krisen som har oppstått i Ukraina. Da unnskyldte han seg med at han hadde ikke nok styrke til å holde situasjonen stabil og forhindre krisen.

Gav aldri ordre om å skyte Janukovitsj saat han aldri gav ordre til politiet om å løsne ild mot demonstrantene i Kiev, men framholdt at politiet har lov til å forsvare seg selv, spesielt når det pågår direkte angrep mot de.

Vil returnere til Ukraina Videre forklarerte Janukovitsj at det som skjer på Krim-halvøya i dag er en naturlig konsekvens av  det han kaller bandittenes regismeskifte som fant sted i Kiev.

Militære aksjoner på Krim er uakseptabelt, sa Janukovitsj. Han sa at han ikke vil be om militær assistanse fra Russland, og  at Ukraina igjen må bli forent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.