Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janukovitsj mister støtte

Den ukrainske statsministeren kjemper desperat for å redde sitt omdømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 20 parlamentarikere har til nå forlatt regjeringens leir i nasjonalforsamlingen. Blant de siste er Myhajlo Poplavskij som er en av Ukrainas mest kjente og populære politikere. Han er nå blitt uavhengig representant.

Prorussiske Janukovitsj forsøkte tirsdag å redde sitt skrantende omdømme ved å tilbakevise at han ønsket å bruke makt mot demonstrantene som fylte Kievs gater etter det omstridte presidentvalget 21. november.

- Jeg deltok ikke i de gjeldende diskusjonene. Disse opplysningene er falske. Vi snakket ikke om å bruke makt, kun om å gjenopprette orden, sa Janukovitsj i en reaksjon på opplysningene i avisen Financial Times.

Avisen siterer flere regjeringskilder som hevder at Janukovitsj ba president Leonid Kutsjma om å sette inn sikkerhetsstyrkene mot opposisjonstilhengerne mens de blokkerte regjeringskontorene. Ifølge avisen lot Kutsjma være å bruke makt fordi han var redd for sitt ettermæle. Han ønsket ikke å gå av som president med blod på hendene, skriver avisen.

Den provestlige presidentkandidaten Viktor Jusjtsjenko seiler nå opp som den ubestridte favoritten foran omvalget 26. desember.

(NTB)

SLITER: Tidligere politiske allierte vender statsminister og presidentkandidat Viktor Janukovitsj ryggen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media