VENNER :  Ryktene om helsen til Janukovitsj kan vise seg å være overdrevet. I morgen skal han holde pressekonferanse i den russiske byen Rostov-on-Don. Her er han (venstre) og Putin 17. desember i fjor.  Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV
VENNER : Ryktene om helsen til Janukovitsj kan vise seg å være overdrevet. I morgen skal han holde pressekonferanse i den russiske byen Rostov-on-Don. Her er han (venstre) og Putin 17. desember i fjor. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOVVis mer

Janukovitsj skal holde pressekonferanse

Spekulasjonene har rast om helsen til Ukrainas tidligere president. Vil uttale seg offentlig for første gang siden februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært spekulert i at den tidligere ukrainske presidenten har hatt et alvorlig hjerteinfarkt, og at dette også skal ha forårsaket hans død.

Nå melder en kilde som står han nær, i følge nyhetsbyrået Interfax, at Janukovitsj vil holde en pressekonferanse i Rostov-on-Don i morgen. Dette vil være første gang Janukovitsj uttaler seg offentlig siden en pressekonferanse han holdt 28. februar.

Appell til Russland om å bruke militæret
På pressekonferansen til Janukovitsj den 28. februar sa han at han ikke ville be om militær assistanse fra Russland, noe Putin få dager etter sa at han hadde gjort. Derfor var Russlands intervensjon på Krim lovlig, mente Putin.

—    Vi har fått en direkte appell fra den sittende, og som jeg sa, den legitime presidenten i Ukraina, Janukovitsj, om å bruke militæret for å beskytte liv, frihet og helse for innbyggerne i Ukraina, sa Putin.

Putin avviste spekulasjonene
Allerede før Putins pressekonferanse fjerde mars gikk det rykter om at Janukovitsj var død. På pressekonferansen fikk Putin spørsmål om dette, som han da avviste.

—    Jeg har sett han en gang siden han kom til Russland, og det var for to dager siden. Da var han i live og hadde det bra, og han ønsker dere alle det samme. Han har fortsatt mulighet til å pådra seg forkjølelse i begravelsen til de som sprer ryktene om hans bortgang, sa Putin da.

Det er ikke kjent hvorfor Janukovitsj vil holde pressekonferanse i morgen.