Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janukovitsjs anklages for blodbad av eget parti

Mener han ga ordre som førte til at nærmere 80 mennesker ble drept i Kiev. - Ukraina ble fårrådt.

ANKLAGES AV SINE EGNE: Partiet til Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj anklager sin leder for å ha gitt ordre som førte til at nærmere 80 mennesker ble drept i Kiev. Foto: Reuters/Konstantin Chernichkin/NTB Scanpix
ANKLAGES AV SINE EGNE: Partiet til Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj anklager sin leder for å ha gitt ordre som førte til at nærmere 80 mennesker ble drept i Kiev. Foto: Reuters/Konstantin Chernichkin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet til Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj anklager sin leder for å ha gitt ordre som førte til at nærmere 80 mennesker ble drept i Kiev.

- Ukraina ble forrådt. Alt ansvar for dette ligger hos Janukovitsj og hans nærmeste medarbeidere, heter det i en uttalelse fra Regionspartiet.

Det var søndag uklart hvor Janukovitsj befant seg.

Lørdag ble det meldt at han hadde dratt til den østlige byen Kharkiv. Det kom også meldinger om at han hadde forsøkt å dra fra landet.

Selv har Janukovitsj uttalt at han fortsatt anser seg som landets legitime leder, og at han akter å bli i Ukraina.

Han kaller de politiske omveltningene for et kupp.

(NTB)

Hele Norges coronakart