Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Janukovitsjs viktigste rådgiver er skutt og skadd

Det er uklart om han var sammen med Janukovitsj.

ETTERSØKT: En kvinne fotograferer en etterlyst-plakat av den rømte president Janukovitsj. Foto: Yannis Behrakis
ETTERSØKT: En kvinne fotograferer en etterlyst-plakat av den rømte president Janukovitsj. Foto: Yannis Behrakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIEV/OSLO: (Dagbladet): Den skadde er Andreij Kljujev, tidligere administrasjonssjef, som også var regnet som Janukovitsjs viktigste rådgiver.

 Han ble skutt i beinet, opplyser hans talsmann Artem Petrenko, som sier han har fått opplysningen «fra sikre kilder». Ifølge Petrenko ble Kljujev beskutt to ganger, men livet hans skal ikke være i fare.

Andrij Kljujev var leder for ekspresidentens administrasjon. Det er ikke kjent om han fortsatt befinner seg sammen med Janukovitsj etter at de to flyktet fra Kiev i forrige uke. Janukovitsj er nå er etterlyst for massedrap på egen befolkning.

Artem Petrenko sier han ikke selv har snakket med Kljujev, og talsmannen vet heller ikke hvor verken Kljujev eller Janukovitsj befinner seg.

Ifølge landets midlertidige innenriksminister Andrij Avakov har den avsatte presidenten trolig reist til Krim-halvøya.

Mye våpen i omløp Da Dagbladet i går forsøkte å oppsøke en av de ytterliggående militante gruppene, Høyre Sektor, ble de møtt av en mann med pistol.

Det er mye våpen i omløp blant de som nå har tatt makten i Ukraina. Den utøvende makten balanserer nå et sted mellom parlamentet og aktivistene på plassen.

Sentrum av Kiev domineres fortsatt av barrikader. Inntil videre står de der som relikvier etter en vellykket revolusjon. De militante gruppene som leder kampene mot politiet i forrige uke går fortsatt rundt med batonger, hjelmer og skjold.

-De har åpenbart ikke tenkt å skifte til sivil, og er en maktfaktor som presser parlamentet i en mer radikal retning, sier Dagbladets journalist Morten Strand. 

Hele Norges coronakart