Japan advarer: Kan få Mir i hodet

Japanske myndigheter vurderer å be folk holde seg inne for å hindre at de får 27 tonn vrakgods fra den russiske romstasjonen Mir i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for offentlig sikkerhet i Japan opplyser til nyhetsbyrået AP at de vurderer å be alle som bor i nærheten av der Mir forventes å falle ned, om å holde seg innendørs.

Mir forventes å passere over Japans sørligste øyer før den faller i Stillehavet. Det er det siste befolkede stedet Mir vil passere før den faller i havet.

Den 15 år gamle romstasjonen Mir skal etter planen falle ned i Stillehavet 22. mars, mellom Australia og Chile.

Myndighetene i Moskva har forgjeves forsøkt å forsikre japanske myndigheter om at det ikke er noen fare. Men selv om japanerne selv mener at sjansene for å bli truffet av en bit fra Mir er en til en 100 millioner, føler de seg ikke sikre.

Mir vil passere over de befolkede øyene i bare 40 minutter, og da synes japanske myndigheter at de kanskje bør be folk holde seg inne i dette tidsrommet i tilfelle noe skulle gå galt.

Seks japanske eksperter er allerede på plass i Moksva for å overvåke den kontrollerte styrten av Mir.

Den 150 tonn tunge romstasjonen Mir forventes stort sett å brenne opp i atmosfæren, men 27 tonn med vrakgods forventes å ramle ned i Stillehavet. Det er de tonnene som bekymrer japanerne.

FALLER NED: Noen tonn romstasjon skal falle ned i Stilelhavet, men japanerne er ikke beroliget. Bildet er tatt fra den amerikanskske romfergen Atlantis i mars 1996.