Japan Airlines setter Dreamlineren på bakken etter batteriproblemer

Kom hvit røyk under teknisk sjekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Japan Airlines har satt et av sine 787 Dreamliner-fly på bakken etter at det skal ha kommet hvit røyk fra batterisystemet under en teknisk sjekk i Tokyo, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det skjer samtidig som at flere hundre Norwegian-passasjerer den siste tida har fått forsinket hjemreise fra New York og Bangkok på grunn av problemer med selskapets nye flaggskip, nemlig Boeings Dreamliner.

Boeing-fabrikken har hatt store oppstartsproblemer med sitt nye Dreamliner-fly siden en rekke flyselskaper har tatt flytypen i bruk.

Har hatt batteriproblemer før Og batteriproblemene som oppsto på Narita International Airport i Tokyo er ingen ny hodepine for Boeing.

Samtlige Dreamliner-fly ble nemlig satt på bakken i fire måneder tidligere i år i forbindelse med nettopp problemer med batteriene. I oktober i fjor falt en del av flyskroget av under landing i Bangalore i India.

Boeing gjorde en rekke endringer, som de mener har rettet på problemet som satte flyene på bakken - nemlig at batteriene ble overopphetet.

- Vi er klar over problemer med et 787 Dreamliner på Narita-flyplassen, og det ser ut til at det handler om ventilasjon av en enkelt battericelle. Problemet oppsto under planlagt vedlikeholdsarbeid uten passasjerer om bord. Forbedringene vi gjorde med batterisystemet i fjor ser ut til å fungere som planlagt, sier Boeing i en uttalelse.

Norwegian krever penger og rabatt Siden Norwegian tok i bruk sine første Dreamliner-fly har det vært plaget med en rekke tekniske problemer, som har ført til store forsinkelser.

Norwegian har vært i møter med Boeing, og flyprodusenten har innrømmet at flyene ikke har prestert som avtalt.

- Flyene kommer med en garanti som sier at de skal være noen og nitti-prosent pålitelige. Det er vi enige om at de ikke har vært. Derfor diskuterer vi nå økonomisk kompensasjon, kunne administrerende direktør Asgeir Nyseth i Norwegian Lang Haul, datterselskapet som flyr Norwegians langdistanseruter, fortelle etter møter med Boeing-ledelsen.

Norwegian krever derfor både penger og rabatt på nye fly fra Boeing.