Japan forbereder seg på voldsom tyfon

Over hundre tusen mennesker på Okinawa-øyene i Japan er blitt bedt om å evakuere før tyfonen Neoguri når land.

UVÆR PÅ VEI: Sterk vind og regn begynner å treffe Japan med tyfonen Neoguri. Her fra gatene i Naha på Okinawa. Foto: REUTERS/Kyodo
UVÆR PÅ VEI: Sterk vind og regn begynner å treffe Japan med tyfonen Neoguri. Her fra gatene i Naha på Okinawa. Foto: REUTERS/Kyodo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uværet ventes å bli det verste på de tropiske øyene på 15 år. Selv om Neoguri ikke lenger regnes som en «supertyfon», kan den føre til store ødeleggelser.

Det ventes vindkast med hastigheter på opptil 250 kilometer i timen når uværet når land tirsdag. Kraftig regn kan forårsake oversvømmelser, og opptil 14 meter høye bølger vil slå innover kysten, ifølge japanske meteorologer.

- Dette er en ekstraordinær situasjon, hvor en stor fare nærmer seg, sa en talsmann for Japans meteorologiske institutt mandag kveld.

USAs største flybase i Stillehavet, Kadena, ligger på den største av Okinawa-øyene. Kommandant James Hecker ber soldatene binde fast løse gjenstander utendørs og bistå naboene sine hvis de trenger hjelp.

- Jeg kan ikke understreke nok hvor farlig denne tyfonen kan bli når den treffer Okinawa, sier Hecker.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer