Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan frykter radioaktivt kjøtt

Forbyr Fukushima-kjøtt av frykt for radioaktivitet.

FRYKTEN ØKER: Det er tunge tider for jordbrukerne i Fukushima-området, som her i Ishikawa-gun. Frykten øker for radioaktivitet i kjøttet. Foto: EPA/Scanpix
FRYKTEN ØKER: Det er tunge tider for jordbrukerne i Fukushima-området, som her i Ishikawa-gun. Frykten øker for radioaktivitet i kjøttet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japanske myndigheter har bedt Fukushimas guvernør om å innstille alle forsendelser av områdets storfe til landets kjøttfabrikker, sa myndighetstalsmann Yukio Edano tirsdag.

Frykten er at rundt 650 kyr siden mars er blitt fôret med høy som er utsatt for radioaktiv stråling før de ble sendt til kjøttfabrikker rundt om i landet. Dyrene var hovedsakelig fra Fukushima, men også fra nærliggende områder.

Høyet skal ha vært utsatt for radioaktive utslipp fra atomkraftverket Fukushima Daiichi, som ble rammet av jordskjelvet og tsunamien 11. mars i år.

(NTB)