Japan gjenopptar hvalfangst i Antarktis

Etter over et år uten jakt.

STARTER OPP IGJEN:  Japan har hatt et års pause fra å jakte hval i Antarktis. Her er et bilde fra 2005 av en japansk fangstbåt på vei hjem fra Antarktis. Foto: Jeremy Sutton-Hibbert / Greenpeace / SCANPIX
STARTER OPP IGJEN: Japan har hatt et års pause fra å jakte hval i Antarktis. Her er et bilde fra 2005 av en japansk fangstbåt på vei hjem fra Antarktis. Foto: Jeremy Sutton-Hibbert / Greenpeace / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars 2014 ble Japan dømt til å stoppe hele sin hvalfangstvirksomhet av FNs internasjonale domstol i Haag (ICJ).

I dag, nesten et og et halvt år etter, annonserer samme land at de gjenopptar fangsten sin i Antarktis, ifølge BBC.

Kan begynne om få uker Ifølge kanalens korrespondent kan Japans flåte sette kurs for Sørishavet innen få uker.

Dette etter at de japanske myndighetene har uttalt at de denne gangen vil ha et langt mindre hvalfangstprogram, uten at dette ser ut til å roe ned kritikerne.

- Vi godtar ikke på noen som helst måte det Japan påstår er vitenskapelig fangst av hval, kommenterte Australias miljøvernminister Greg Hunt ifølge BBC. Tapte mot Australia Australia var landet som i utgangspunktet førte den japanske hvalfangsten for domstolen.

Dette fordi de mente at Japan seilte under falsk flagg når de kalte hvalfangstprogrammet sitt for «vitenskapelig» og ikke kommersielt - en påstand de fikk medhold for i fjor.

- Det vitenskapelige utbyttet ser ut til å ha vært begrenset, sa ICJs førstvoterende dommer ved ICJ, Peter Tomka, da  kjennelsen falt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer