Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan: Hydrogenbombe en alvorlig trussel

- Noe vi absolutt ikke kan tolerere.

FORDØMMER PRØVESPRENGNING: Japans statsminister Shinzo Abe fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning av en hydrogenbombe onsdag. Foto: EPA / NTB Scanpix / Franck Robichon
FORDØMMER PRØVESPRENGNING: Japans statsminister Shinzo Abe fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning av en hydrogenbombe onsdag. Foto: EPA / NTB Scanpix / Franck Robichon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans statsminister Shinzo Abe fordømmer Nord-Koreas prøvesprengning av en hydrogenbombe onsdag på det sterkeste, og sier det utgjør en alvorlig trussel de absolutt ikke kan tolerere.

- Den kjernefysiske testen som ble utført av Nord-Korea er en alvorlig trussel mot vår sikkerhet og noe vi absolutt ikke kan tolerere, sier statsminister Abe.

Nord-Korea opplyser at landet har utført sin første vellykkede prøvesprengning av en hydrogenbombe onsdag morgen klokken 10 lokal tid, opplyser det nordkoreanske nyhetsbyrået.

- Med denne vellykkede prøvesprengningen av vår historiske hydrogenbombe har vi sluttet oss til de avanserte atomstater, ble det meldt på statlig fjernsyn i Nord-Korea.

Det var Nord-Koreas leder Kim Jong-un som personlig beordret prøvesprengingen som en overraskelse to dager før hans egen bursdag.

Han hintet om at landet har utviklet en hydrogenbombe under et besøk i Pyeongchang før jul, der han hyllet bestefaren Kim Il-sung. Flere eksperter stilte seg da tvilende.

Hydrogenbomber er langt kraftigere enn atombomber, som Nord-Korea prøvesprengte både i 2006, 2009 og 2013. Teknikken som benyttes i hydrogenbomber er imidlertid en helt annen og regnes som betydelig mer avansert.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media