Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan raser mot kinesisk grensekrenking

Japanske myndigheter og landets presse står fast på kravet om en uforbeholden unnskyldning fra Kina etter at en kinesisk atomubåt nylig krenket japansk territorialfarvann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men regjeringen i Beijing forholder seg taus, noe som ikke øker forståelsen og tilliten mellom de to nabolandene.

- Japan har god grunn til å kreve en unnskyldning fra Beijing etter at japansk suverenitet er krenket. Fra japansk side vil det også bli krevd forsikringer om at noe lignende ikke skal gjenta seg, skriver storavisen Yomiuri Shimbun på lederplass.

Ifølge myndighetene i Tokyo oppholdt den kinesiske ubåten seg to timer innenfor territorialgrensen, like ved et omstridt gassfelt i Japans sørlige farvann. Etter at ubåten ble lokalisert onsdag fortsatte en to dagers jakt ute i internasjonalt farvann.

- Kina bør straks svare positivt på Japans krav om en unnskyldning, fordi det er klarlagt at Kina har krenket Japans territorialfarvann, skriver den liberale avisen Mainichi Shimbun. Avisen mener regjeringen i Beijing må utarbeide klare regler for å hindre slike episoder i fremtiden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media