Japan raser mot Russland

Japan krever en unnskyldning fra Russland etter at en japansk diplomat ble pågrepet og behandlet på en måte som japanerne sier «ikke er til å tro».

- UBEHAGELIG: Talsmann for den japanske regjeringen Hirokazu Matsuno sier den japanske diplomaten ble avhørt på «en svært ubehagelig måte». Foto: Kyodo News / AP / NTB
- UBEHAGELIG: Talsmann for den japanske regjeringen Hirokazu Matsuno sier den japanske diplomaten ble avhørt på «en svært ubehagelig måte». Foto: Kyodo News / AP / NTB Vis mer
Publisert

Russiske myndigheter har anklaget diplomaten for spionasje og erklært ham som «persona non grata» (uønsket).

Japan avviser påstanden. Ifølge en talsmann fikk diplomaten bind for øyene, mens både hender og hode ble presset slik at han ikke kunne bevege seg under pågripelsen.

- Deretter ble han avhørt på en svært ubehagelig måte, sier talsmann for den japanske regjeringen, Hirokazu Matsuno.

- Japan protesterer kraftig mot disse utrolige handlingene, legger han til.

Diplomaten er nå løslatt og skal etter planen forlate Russland onsdag, ifølge Matsuno.

I Tokyo er Russlands ambassadør innkalt på teppet. Han avkreves en formell beklagelse for det japanske myndigheter mener er et brudd på Wien-konvensjonen om diplomatisk samkvem.

Russland regner Japan som en fiendtlig stat som følge av landets oppslutning om de vestlige sanksjonene mot Russland i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer