Japan støtter en krig

Japan støtter nå USA, Storbritannia og Spanias angrepsplaner mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Junichiro Koizumi støtter nå åpent ultimatumet som er gitt president Saddam Hussein. Om han ikke gir fra seg makten i Irak innen 48 timer, så vil de allierte angripe Irak. Japans støtter et eventuelt angrep, skriver Japan Today.

- Nå som det er fastslått at Saddam Husseins regime ikke har til hensikt å gjennomføre en fullstendig avvæpning, mener jeg det er på sin plass å støtte USAs planer om mulig maktbruk, sa statsminister Junichiro Koizumi på en pressekonferanse i Tokyo i dag.

Ifølge japanske medier var denne uttalelsen den tydeligste standpunktet fra den japanske regjeringen i spørsmålet om Irak.

Vil hjelpe

Japanske myndigheter jobber med planer om å bistå gjennoppbyggingen av Irak, men statsministeren ville ikke konkretisere dette noe nærmere på pressekonferansen.

I likhet med europeiske innbyggere, er det mange japanere som ikke støtter krig i Gulfen. Flere frykter at arbeidsledigheten vil stige ytterligere og at aksjemarkedet vil få seg en enda større trøkk. Japans økonomi er allerede sterkt presset og landet sliter med å få hjulene til å gå ordentlig rundt.

STØTTER HVERANDRE: Japans statsminister og USAs president er begge for å bombe Irak om ikke Saddam Hussein gir fra seg makten innen kort tid.