Japan truer Nord Korea

Den demilitariserte nasjonen Japan truer med å angripe Nord Korea. I selvforsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord Korea har gjort sitt beste for å provosere USA og det internasjonale atomenergibyrået, IAEA. I slutten av desmeber i fjor demonterte Nord Korea overvåkingsinstrumentene til IAEA, og kastet inspektørene ut av landet noen dager senere.

USA svarte på provokasjonene med å stanse landets oljeleveranser, og har også nektet å forhandle med nordkoreanerne. Det har vært spekulert i om provokasjonene fra Nord Korea er et desperat forsøk fra det lutfattige landet på å skaffe seg finansiell støtte fra amerikanerne.

CIA-sjef George Tenet advarte tidligere i uka om Nord Koreas langtrekkende raketter, og hevdet at rakettene kan nå USAs vestkyst. Som svar på tiltale fortalte Ri Kwang-hyok, en talsmann for regimet i Pyongyang, at Nord Korea hadde våpen som kunne nå «alt militært personell, og alle USAs militære kommandoer i hele verden».

Uttalelsen har fått japanerne til å reagere kraftig, og fredag advarte Japans forsvarsminister Shigeru Ishiba Nord Korea. Ifølge BBC sa Ishiba at Japan vurderer å angripe Nord Korea militært. Japanerne ser på dette som et selvforsvarsangrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer