Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan vedtar sanksjoner mot Nord-Korea

Totalforbud mot import fra Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den japanske regjeringen vedtok fredag sine egne sanksjonstiltak mot Nord-Korea, etter Pyongyangs proklamerte atomprøvesprengning.

Blant sanksjonene som ble vedtatt i regjeringsmøtet fredag var et totalforbud mot import fra Nord-Korea og alle anløp av nordkoreanske skip.

Tiltakene vil blant annet stoppe Nord-Koreas innbringende eksport av skalldyr til Japan.

Sanksjonstiltakene ble varslet onsdag, men måtte først formelt vedtas i regjeringsmøte. De trer i kraft ved midnatt natt til lørdag, japansk tid.

Japan innførte en rekke sanksjonstiltak allerede i sommer, etter Nord-Koreas prøveskyting av langtrekkende raketter, og har ikke så mange straffetiltak igjen i sitt arsenal.

FNs sikkerhetsråd diskuterer nå internasjonale straffetiltak mot regimet i Pyongyang. Både USA og Japan ivrer for harde sanksjoner, men møter en viss motstand fra Kina og Russland. Sikkerhetsrådet vil tidligst kunne votere over en resolusjon lørdag, og kanskje ikke før over helga, opplyser diplomater i New York. (NTB-AFP)

SANKSJONER: Japans FN-ambassadør Kenzo Oshima har deltatt i diskusjonene i FNs sikkerhetsråd om prøvesprengningene i Nord-Korea. Nå har Japan vedtatt sanksjoner. Foto: Scanpix
SANKSJONER: Japans FN-ambassadør Kenzo Oshima har deltatt i diskusjonene i FNs sikkerhetsråd om prøvesprengningene i Nord-Korea. Nå har Japan vedtatt sanksjoner. Foto: Scanpix Vis mer