Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japan vil henge 77 år gammel kvinne

Japans høyesterett har gitt klarsignal for henrettelsen av en 77 år gammel kvinne. Haruna Sakamoto er dømt til døden ved henging for å ha drept sin ektemann og en kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dødsdommen sammensverget hun seg i 1987 med slektninger, som ble lovet deler av ektemannens livsforsikring på 50 millioner yen (tre millioner kroner etter dagens kurs) hvis de hjalp henne å drepe ham. Planen ble gjennomført.

Fem år senere sammensverget Sakamoto seg med en forsikringsagent om å drepe en 60 år gammel kvinne, og igjen var motivet forsikringspenger. Sakamoto har søkt om benådning på grunn av sin høye alder, men høyesterett avviste fredag søknaden.

- Sakamoto har opptrådt grusomt og hjerteløst, sa dommer Osamu Tsuno da han fastslo at dødsdommen skal fullbyrdes.

Japan og USA er de eneste rike land som fortsatt bruker dødsstraff, og japanerne har gjennomført minst 46 henrettelser siden 1993.

Japanske myndigheter er blitt kritisert for at dødsdømte ikke får vite når henrettelsen skal finne sted før en eller to timer på forhånd. Familiene får ikke noe forhåndsvarsel i det hele tatt, sier menneskerettsaktivister i Japan. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media