Japans forsvarsminister beklager atombombe-uttalelser

I hardt vær i går etter å ha uttalt at bombene ikke kunne unngås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Japans forsvarsminister Fumio Kyuma mottok massiv kritikk fra pårørende etter at han uttalte i går at atombombene under andre verdenskrig ikke var til å unngå. Søndag gikk han ut med en unnskyldning overfor de mange som reagerte, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg beklager hvis kommentarene mine ga inntrykk av at jeg ikke har respekt for ofrene. Jeg vil avstå fra å komme med slike kommentarer igjen, uttalte forsvarsministeren på en pressekonferanse i dag, ifølge japanske Kyodo News.

Pressekonferansen kan tolkes som et forsøk på å begrense skadene etter uttalelsene, som kommer bare en måned før det kommende parlamentsvalget.

I talen lørdag uttalte Kyuma at han forstår at bombene avsluttet andre verdenskrig, og at han tror bombeangrepet ikke var til å unngå. Etter at de første reaksjonene kom, protesterte forsvarsministeren og følte seg feilsitert.

Opposisjonspartiene var snart ute for å kreve forsvarsministerens avgang. Terumi Tanaka, generalsekretær i en gruppe for overlevende etter atombomben, var en annen av dem som var svært opprørt over uttalelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer