Historisk:

Japans «skjulte kristne» risikerte livet for troen gjennom 250 år

For å samle Japan forbød shogunen all fremmed påvirkning. Japans 300 000 kristne måtte fornekte troen, gå under jorda eller dø som martyrer.

De første martyrene: Henrettelsen av 26 kristne i Nagasaki ble begynnelsen på 250 år med forfølgelse av kristendommen i Japan. Maleri fra St. Paulskirken i Macao
De første martyrene: Henrettelsen av 26 kristne i Nagasaki ble begynnelsen på 250 år med forfølgelse av kristendommen i Japan. Maleri fra St. Paulskirken i Macao Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fader Bernard Petitjean sto foran kirken i Nagasaki. Det var den første nye kirken i Japan siden kristendommen ble forbudt på begynnelsen av 1600-tallet. På plassen foran kirken sto en liten gruppe mennesker. De fleste var svært gamle. De pekte mot kirkedøra som om de ville inn.

Fader Bernard antok det var bønder som var nysgjerrige på den nye religionen og det uvante gudshuset. Han slapp menneskene inn og knelte foran alteret. En gammel kvinne kom bort til ham. Hun fortalte at det var korset på kirken som hadde ført dem dit. Hun fortalte at de hadde slike kors i landsbyen og bad til dem: «Vi føler det samme som deg i hjertene våre. Vis meg bildet av jomfru Maria.»

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer