Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japans statsminister etter IS-video: - Troverdigheten er høy

Ett gissel er trolig drept.

TROLIG EKTE: En video som skal være publisert av IS viser at det ene gisselet fra Japan er drept. Myndighetene i Japan mener det ikke er grunn til å tro videoen er falsk. FOTO:  AFP PHOTO
TROLIG EKTE: En video som skal være publisert av IS viser at det ene gisselet fra Japan er drept. Myndighetene i Japan mener det ikke er grunn til å tro videoen er falsk. FOTO: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): IS skal ha publisert en video som viser at det ene japanske gisselet er blitt drept.

Nå kommer Japans statsminister Shinzo Abe med en kommentar og han frykter videoen er ekte.

- Dessverre kan vi ikke si annet på det nåværende tidspunkt enn at troverdigheten er høy, sier Abe natt til søndag norsk tid, ifølge AFP.

I videoen holder gisselet Kenji Goto et bilde som tilsynelatende viser Haruna Yukawa etter at han ble drept. Abe kaller drapet på Yukawa en rystende og utillatelig terrorhandling.

- Tanken på den ubeskrivelige smerten og sorgen familien hans må føle, gjør meg målløs, sier statsministeren.

Goto sier i videoopptaket at livet hans kan reddes hvis en irakisk kvinne som forsøkte å gjennomføre et selvmordsangrep, løslates fra fengsel i Jordan, skriver NTB. IS har tidligere krevd 1,5 milliarder kroner i løsepenger for de to japanerne.

- Grusomt Den nye videoen skal være distribuert av en IS-tilknyttet Twitter-konto. Japanske myndigheter jobber nå med å finne ut av om videoen er ekte. Samtidig krever de at den andre japaneren som holdes fanget, frigis umiddelbart.

- Dette er en grusom og uakseptabel handling. Vi krever at det gjenværende gisselet Kenji Goto blir frigitt umiddelbart, sier talsperson for den japanske regjeringen, Yoshihide Suga, i en kort uttalelse på japansk tv, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i uka publiserte Den islamske staten (IS) en video av det som skal være IS-bøddelen «Jihad John», som står mellom to menn som oppgis å være japanerne Kenji Goto og Haruna Yukawa.

To minutter Japanerne er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et ørkenområde. Mange eksperter var i imidlertid i tvil om videoen var ekte.

Den to minutter og 52 sekunder lange videoen viser kun et stillbilde av Goto, hvor han holder opp et bilde som skal bekrefte at Yukawa er halshogd.

Nyhetsbyrået Kyodo melder at videoen har blitt sendt på e-post til kona til et av gislene, skriver nyhetbyrået AP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media