RASENDE: Japans statsminister Shinzo Abe reagerer sterkt på en ny trussel fra IS om å drepe et japansk gissel innen 24 timer. Foto: Jiji Press / AFP / NTB Scanpix
RASENDE: Japans statsminister Shinzo Abe reagerer sterkt på en ny trussel fra IS om å drepe et japansk gissel innen 24 timer. Foto: Jiji Press / AFP / NTB ScanpixVis mer

Japans statsminister raser mot IS-terrorister

- Fullstendig foraktelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rasende japansk statsminister Shinzo Abe brukte onsdag sterke ord om en ny trussel fra Den islamske staten om å drepe et japansk gissel innen 24 timer.

- Fullstendig foraktelig, kalte Abe trusselen som framsettes på en ny video fra IS, som viser journalisten Kenji Goto som holder et bilde av den jordanske flygeren Maaz al-Kassasbeh.

IS truer med å drepe de to om ikke en kvinnelig jihadist som sitter fengslet i Jordan, blir løslatt. I forrige uke drepte IS en annen japaner, som Goto hadde dratt til Syria for å redde.

- Videoen er fullstendig foraktelig, og jeg føler et sterkt sinne, sa Abe og påpekte at han søker samarbeid med Jordan for å berge livet til Goto.

Opprinnelig krevde IS 200 millioner dollar i løsepenger for Goto, men siden er kravet endret til løslatelse av Sajida al-Rishawi som ble dømt til døden i 2006 for et mislykket selvmordsangrep.

Kassasbeh ble tatt til fange av IS etter at jagerflyet hans styrtet mens det var på oppdrag mot IS i det nordlige Syria.

(NTB)