Japans største krimsyndikat er i ferd med å gå i oppløsning. Nå forbereder politiet seg på blodig gjengkrig

Brudd med tradisjonene.

SJEFEN: Kenichi Shinoda (i midten), er leder for Japans største kriminelle organisasjon. Nå er den i ferd med å splittes. Her er han på Shinagawa-stasjonen i Tokyo etter at han i 2011 slapp ut av fengsel. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS / NTB SCANPIX
SJEFEN: Kenichi Shinoda (i midten), er leder for Japans største kriminelle organisasjon. Nå er den i ferd med å splittes. Her er han på Shinagawa-stasjonen i Tokyo etter at han i 2011 slapp ut av fengsel. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De er Japans svar på mafien og har tjent seg søkkrike på hallikvirskomhet, pengeutpressing, narkotika og gambling.

I Japan kalles de organiserte kriminelle gruppene for yakuzaer, og den aller mektigste og største av syndikatene er 100 år gamle Yamaguchi-gumi.

Yamaguchi-gumi-yakuzaen har 10300 medlemmer spredd over Japan, og teller man med kvasi-medlemmer og støttespillere, består den kriminelle organisasjonen av 23400 personer, skriver den japanske avisa Asahi Shimbun.

Ifølge Fortune Magazine yakuzaaen de i 2014 en samlet omsetning på svimlende 660 milliarder kroner - et tall ingen kriminell organisasjon på verdensbasis er i nærheten av å konkurrere med.

Mesteparten av inntektene skal komme fra narkotikahandel, men de tjener også gode penger på beskyttelse, utpressing og forskjellig former for hvitsnippkriminalitet.

Frykter blodig gjengkrig En intern konflikt i den mektige organisasjonen som styrer Japans underverden, skaper nå frykt.

Lederen, den hardbarka kriminelle Kenichi Shinoda (73), som ble Japans mektigste mafiasjef da han tok over yakuzaen i 2005, er nå i ferd med å kjøre organisasjonen i grøfta. En organisasjon han selv mener er essensiell for mange unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer