Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japans tidligere finansminister funnet død

Tokyo (NTB-AFP): Tidligere finansminister i Japan, Shoichi Nakagawa, ble søndag morgen funnet død i sitt hjem, ifølge politiet.

MÅTTE SVARE: Japans tidligere finansminister måtte svare på spørsmål fra journalister etter at han fikk sparken tidligere i år. Årsaken var at han virket beruset på G7-møtet i Roma. Nå er han funnet død i sitt hjem. Foto: REUTERS/Toru Yamanaka
MÅTTE SVARE: Japans tidligere finansminister måtte svare på spørsmål fra journalister etter at han fikk sparken tidligere i år. Årsaken var at han virket beruset på G7-møtet i Roma. Nå er han funnet død i sitt hjem. Foto: REUTERS/Toru Yamanaka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):Tidligere finansminister i Japan, Shoichi Nakagawa, ble søndag morgen funnet død i sitt hjem, ifølge politiet.

56 år gamle Nakagawa ble funnet død på soverommet i boligen sin i Tokyo, melder nyhetsbyrået Jiji Press.

- Vi er blitt informert om at tidligere finansminister Nakagawa er funnet død, men vi har ingen oversikt over detaljene, opplyser en talsmann for politiet i Tokyo.

Nakagawa måtte forlate finansministerposten etter at han virket beruset på en pressekonferanse i forbindelse med G7-møtet i Roma i februar.

Selv nektet han for at han var beruset og oppga trøtthet etter flyreisen og forkjølelsesmedisiner som årsak til oppførselen. Han innrømmet imidlertid at han hadde drukket noen glass vin til lunsjen han spiste like før pressekonferansen.

Oppførselen skapte skandale i Japan, og finansministeren ble beskyldt for å sette landet i vanry.

Nakagawa la aldri skjul på at han satte pris på en fest, men lovte før valget i august å korke flaska. Det overbeviste likevel ikke velgerne, og Nakagawa tapte plassen sin i nasjonalforsamlingen.

(NTB)

HARDT PRESSET: Shoichi Nakagawa. Foto:  REUTERS/Chris Helgren
HARDT PRESSET: Shoichi Nakagawa. Foto: REUTERS/Chris Helgren Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling