Arbeidsmarkedet i Japan

Japansk arbeider fikk straff for å ha gått til lunsj tre minutter for tidlig

Lederen kalte inn til pressekonferanse, og bukket for å be om unnskyldning.

JOBBER SEG IHJEL: Stadig flere japanere jobber seg rett og slett ihjel. Her sitter en mann ved t-banestasjonen i Tokyo og sover. Foto: AFP / NTB scanpix
JOBBER SEG IHJEL: Stadig flere japanere jobber seg rett og slett ihjel. Her sitter en mann ved t-banestasjonen i Tokyo og sover. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 64 år gammel ansatt ved vannverket i den japanske byen Kobe har fått refs av sjefen etter at han forlot arbeidsplassen tre minutter for tidlig i en lunsjpause, for å gå ut og kjøpe mat.

«Svært skuffende»

Lederen for vannverket fant ved nærmere undersøkelse ut at arbeideren hadde forlatt arbeidplassen noen minutter for tidlig ved 26 anledninger de siste sju månedene, og anså situasjonen som så alvorlig at han sammen med ledergruppa kalte inn til en pressekonferanse.

I konferansen skal lederen ha omtalt mannens handlinger som «svært skuffende», og blant annet ha bukket i unnskyldning på vegne av vannverket, melder The Guardian.

- En lunsjpause varer fra klokka tolv om formiddagen, til klokka ett. Han forlot arbeidsplassen før pausen begynte, forklarer en talsperson for vannverket til AFP.

Nå har lederen for vannverket lagt sammen den tiden han har vært borte fra arbeidsplassen, og trukket arbeideren en halv dag i lønn.

Krevende arbeidstider

Arbeidsmarkedet i Japan er allerede kjent for å være krevende, og landet sliter med en økning av folk som dør av «karoshi», det japanske begrepet for såkalt overarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer