Coronaviruset

Japansk influensa­medisin «effektiv» mot corona

... men den er ikke godkjent i Norge. Det får norsk lege til å reagere.

HEVDER INFLUENSAMEDISIN VIRKER: En japansk medisin har hatt positiv effekt ved testing på coronapasienter, ifølge japanske helsemyndigheter Foto: Illustrasjon/Shutterstock
HEVDER INFLUENSAMEDISIN VIRKER: En japansk medisin har hatt positiv effekt ved testing på coronapasienter, ifølge japanske helsemyndigheter Foto: Illustrasjon/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Kina og Japan skal et legemiddel, som vanligvis brukes mot influensa, ha vist seg å være effektivt på pasienter med coronaviruset, skriver The Guardian.Zhang Xinmin, leder ved Kinas nasjonale senter for bioteknologiutvikling, hevder at favipiravir, kjent som Avigan, har hatt positive resultater på coronapasienter i Kina. Der er medisinen testet på 340 pasienter.

- Den er helt tydelig effektiv i behandling, sa Zhang Xinmin om medisinen tirsdag.

I den kinesiske byen Shenzhen ble flere pasienter behandlet med medisinen. Pasientene testet negativt for coronaviruset gjennomsnittlig fire dager etter de fikk medisinen, skriver Japans nasjonale kringkastingsselskap NHK.

Til sammenlikning tok det i gjennomsnitt elleve dager for pasienter som ikke fikk medisinen, å teste negativt, skriver NHK. Lungekapasiteten til ca. 91 prosent av de testede pasientene, skal også ha blitt bedre.

Brukes i studier

Leger i Japan bruker nå medisinen i kliniske studier i forbindelse med coronaviruset. De gir medisinen til pasienter med milde til moderate symptomer, i håp om at det skal ta knekken på viruset.Resultatene skal være gode, men kilder fra det japanske helsedepartementet understreker også at medisinen ikke er like effektiv på pasienter med mer alvorlige symptomer.- Vi har gitt Avigan til 70-80 mennesker, men det virker ikke som at det har samme effekt når viruset allerede har utviklet seg, sier kilden til den japanske avisa Mainichi Shimbun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.