Japansk kvinne bodde i manns kott

Oppdaget etter ett år i Fukuoka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den japanske 57-åringen ble ikke mistenksom før mat forsvant fra kjøleskapet. Da installerte han et overvåkningskamera i huset sitt i Fukuoka i Sør-Japan, skriver BBC News.

Videobildene viste mer enn forventet. Mens mannen var ute spaserte 58-årige Tatsuko Horikawa rundt i huset hans.

Han varslet politiet om sin gjest og onsdag kveld ble kvinnet funnet, i et bittelite kott. Der hadde hun innlosjert seg med en madrass og flere plastikkflasker.

Kottet var akkurat stort nok til at én person kunne ligge på gulvet.

- Hun har fortalt politiet at hun ikke hadde noe sted å bo. Det virker som hun har bodd der i ett år, men ikke sammenhengende, sier en Fukuoka-politimann ifølge nyhetsbyrået AFP.

Politiet har arrestert kvinnen. De har mistenke om at flere hus i området har fått uønskede visitter av kvinnen, at hun har flyttet fra kott til kott.

ASIAS BESTE BY Å BO I: Fukuoka fikk utmerkelsen i 2006, av AsiaWeek Magazine. Slik føles det kanskje ikke for den hjemløse kvinnen som tok seg til rette i en manns hus i byen. Foto: Scanpix/Epa
ASIAS BESTE BY Å BO I: Fukuoka fikk utmerkelsen i 2006, av AsiaWeek Magazine. Slik føles det kanskje ikke for den hjemløse kvinnen som tok seg til rette i en manns hus i byen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer