Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japansk par kjørte rundt med sin døde sønn i bagasjerommet i flere måneder. Krevde barnebidrag fra staten

Paret ble arrestert denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et par fra byen Osaka i Japan ble denne uka arrestert for å ha utnyttet både velferdssystemet og deres døde sønn, skriver Japan Times.

Paret, som er i 20-åra, ble satt i arresten torsdag fordi de hadde i flere måneder kjørt rundt med deres døde sønn for å kunne beholde det månedlige barnebidraget på rundt 1100 kroner.

Død siden april

Paret skal ha gjemt kroppen til sønnen i bagasjerommet. Ifølge politiet skal de ha lagt flere kjøleelementer rundt kroppen og tatt på deodorant for å hindre at den ble oppdaget, skriver Japan Times.

Sønnen døde i april, og paret har siden den gang mottatt barnebidrag fra staten.

Siden april har paret bodd rundt omkring, både på hotell og hos venner, for at folk rundt dem ikke skal ha hatt mistanke om at deres sønn er død.

Vakte mistanke

Dødsårsaken til gutten er ikke kjent, men før han døde skal han ha hatt dårlig helse. Helsemyndighetene forsøkte å kontakte faren flere ganger siden april for å avklare sønnens helsesituasjon.

Da skal faren ha sagt at han hadde vært for travel på jobb, og at det ikke lot seg gjøre.

Siden foreldrene hadde bodd på forskjellige steder siden april, fikk politiet mistanke og dro for å sjekke bilen til paret torsdag.

Det var sånn politiet oppdaget at parets sønn lå død i bagasjerommet på bilen. Like etterpå ble det japanske paret arrestert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media