-GJORDE DET HELT SELV: Det var ordene den siktede 15-åringen skal ha sagt i avhør, etter å ha innrømmet drapet på venninna. Her blir hun fraktet ut av politistasjonen søndag. Foto: NTB SCANPIX
-GJORDE DET HELT SELV: Det var ordene den siktede 15-åringen skal ha sagt i avhør, etter å ha innrømmet drapet på venninna. Her blir hun fraktet ut av politistasjonen søndag. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Japansk skolejente (15) innrømmer parteringsdrap

Drepte jevngammel venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei 15 år gammel jente ble søndag arrestert i Japan mistenkt for å ha tatt livet av den jevnaldrende skolevennina Aiwa Matsuo (15) i byen Sasebo.

I avhør innrømmet hun så å ha kvalt og slått venninna, for så å partere deler av liket, skriver Japan Times.

- Jeg gjorte det helt selv, sa hun ifølge politiet.

Ifølge Japan Times bodde den siktede alene i leiligheten der drapet fant sted, mens foreldrene bodde et annet sted i byen. Da den avdøde 15-åringen ikke hadde kommet hjem lørdag kveld, kontaktet foreldrene hennes politiet.

Venner og bekjente beskriver den siktede 15-åringen som smart, men med humørsvingninger.

- Hun kunne begynne å gråte dersom hun hadde en diskusjon med noen, sier ei tidligere klassevenninne til avisa.

Fiskerbyen Sasebo var åsted for et lignende drap for ti år siden, da ei 11 år gammel jente knivstakk og drepte ei 12 år gammel venninne.

- Jeg er så lei meg og frustrert. Vi har prøvd å lære elevene være verdien av et liv, men det ser ikke ut at budskapet vårt har kommet fram, sier rektoren på skolen der både den siktede og den avdøde var elever.