Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japansk tog gikk 25 sekunder for tidlig - igjen. Selskapet legger seg flate

Lokføreren så ikke flere passasjerer på perrongen.

FORSINKET: Et tog kjørte 25 sekunder før det skulle fra stasjonen Notogawa i Japan. Det er andre gang det skjer på et halvt år. Foto: NTB scanpix
FORSINKET: Et tog kjørte 25 sekunder før det skulle fra stasjonen Notogawa i Japan. Det er andre gang det skjer på et halvt år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irriterer du deg over tog- og T-baneforsinkelser i Norge? Da får kanskje denne hendelsen deg til å drømme om å flytte til Japan.

Da et tog skulle forlate stasjonen i Notogawa fredag forrige uke, kjørte toget 25 sekunder før det skulle, skriver BBC.

Toget skulle forlate stasjonen klokka 07:12, men i stedet kjørte toget klokka 07.11.35.

Lokføreren kunne ikke se flere passasjerer på perrongen som skulle med hans tog. Han lukket derfor dørene og kjørte ut av stasjonen 25 sekunder før tiden, skriver den britiske tv-kanalen.

- Vi beklager sterkt den store ulempen for våre kunder, heter det i en uttalelse fra eier av selskapet, Metropolitan Intercity Railway Company, skriver Japan Today.

Dette er den andre hendelsen på et halvt år hvor et tog forlater en stasjon i Japan tidligere enn tidstabellen. I november gikk et tog 20 sekunder før fra Minami Nagareyama stasjon.

Togene i Japan er verdenskjente for å være ekstremt punktlige, men selv der kan det hende man får forsinkelser eller at tog forlater stasjonen for tidlig - med få sekunder.

Ifølge BBC var det fortsatt folk som hadde tenkt å hoppe på toget, selv om det «bare» kjørte 25 sekunder før tida. Neste tog gikk seks minutter etterpå, ifølge Japan Today.

LUKSURIØST: En reise med japanske Shiki-Shima kan sammenlignes med en tur på cruise når man ser luksusen toget tilbyr. Video: AFP/ JIJI PRESS Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media