Japansk utsending til Burma

Skal etterforske drap på journalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En japansk utsending reiste søndag til Burma for å oppfordre militærregimet til å etterforske hva som skjedde da en japansk journalist ble drept under en demonstrasjon.

Den 50 år gamle videojournalisten Kenji Nagai ble drept under demonstrasjoner i Rangoon torsdag. Han ble tilsynelatende skutt av en soldat på kloss hold.

Japans viseutenriksminister Mitoji Yabunaka reiser til Burma for blant annet å møte utenriksminister Nyan Win, innenriksminister Maung Oo og andre burmesiske ledere.

- Jeg kommer til å be om full etterforskning av den grufulle episoden og kreve at sikkerheten til japanske statsborgere blir ivaretatt, sa Yabunaka like før avreise fra flyplassen i Narita søndag.

- Samtidig kommer jeg til å overbringe synspunkter fra verdenssamfunnet, som håper på bruk av dialog og ikke makt i håndteringen av prodemokratiske krefter, sa Yabunaka. (NTB)

BLE DREPT: Den japanske videojournalisten Kenji Nagai dekker en demonstrasjon i Rangoon i Burma torsdag. Samme dag ble han drept, tilsynelatende skutt av en soldat på kloss hold.