Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japanske Kimura er verdens eldste nålevende mann

Fylte 114 år i dag.

VERDENS ELDSTE MANN:   Jirouemon Kimura fylte 114 år i dag. Foto: AP Photo/Kyotango City Office
VERDENS ELDSTE MANN: Jirouemon Kimura fylte 114 år i dag. Foto: AP Photo/Kyotango City Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens nålevende eldste mann Jirouemon Kimura feiret i dag sin 114 fødselsdag på landsbygda i Japan, ifølge Reuters.

Den tidligere postfunksjonæren sier han ble ekstremt rørt da han fikk vite at han var innehaveren av den gjeve tittelen, etter at en noe eldre amerikansk jernbanearbeider døde 14. april. 

- Jeg har hørt nyheten og det er en stor ære, sier han. 

Selv tror han at han har blitt så gammel fordi han har vært forsiktig med å spise, og stoppet når magen var 80 prosent full. 

På sin 113 fødselsdag sa Kimura at målet var å leve til han ble 120. I dag bekreftet han at dette ikke hadde endret seg. 

Kimura jobbet på postkontoret i 40 år og jobbet deretter som bonde til han var 90 år. Nå tilbringer han det meste av tida til sengs, men fortsatt kan han gå med gåstol, ifølge familien.   

Han er far til sju, bestefar til 14, oldefar til 25 og tippoldefar til 11.

Los Angeles baserte Gerontology Research Group holder styr på verdens eldste, og har listet Kimura som verdens eldste mann. En annen japaner, 111-år gamle Tanekichi Onishi er listet som den nest eldste mannen. 

På kvinnesiden er det fire som er elder enn Kimura, deriblant to japanere.

KOSTHOLDSHEMMELIGHET:  Hemmeligheten er å ikke spise seg helt mett, sier Kimura. Foto: AP Photo/Kyotango City Office
KOSTHOLDSHEMMELIGHET: Hemmeligheten er å ikke spise seg helt mett, sier Kimura. Foto: AP Photo/Kyotango City Office Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media