Japanske medier: Representanter fra Nord-Korea og USA er ventet å holde samtaler i Norge

Ifølge USA er det et rutinemessig møte. 

NORD-KOREA: Ifølge japanske og sørkoreanske nyhetsbyråer skal Nord-Korea og USA føre samtaler i Norge. Foto: AP / NTB Scanpix
NORD-KOREA: Ifølge japanske og sørkoreanske nyhetsbyråer skal Nord-Korea og USA føre samtaler i Norge. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld meldte NTB at det kinesiske utenriksdepartementet hevder nordkoreanske og amerikanske tjenestemenn er ventet å holde samtaler i Oslo, og viste til japanske TBS News.

En talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet sier til Dagbladet at opplysningene omhandler et såkalt «Track 2»-møte, som holdes rutinemessig og som omhandler ulike temaer verden over, og som skjer uavhengig av amerikanske myndigheter.Track 2-diplomati omhandler diplomati mellom ikke-offisielle personer.

Ifølge TBS News håper en talsmann for Kinas utenriksdepartement at samtalene skal bidra positivt til forholdet mellom USA og Nord-Korea.

Talsmann Shi Xiang hevder møtet er ventet å bli holdt i Norge, men det er uklart når det eventuelt skal være.

Også TV Asahi skriver om det angivelige møtet. Ifølge nettsiden skal tidligere ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet møte nordkoreanske tjenestemenn i Oslo.

- Vi ønsker ikke å kommentere norsk engasjement vedrørende fred og forsoningsarbeid, sier Kristin Enstad, pressetalsmann i utenriksdepartementet, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer