Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Japanske meteorologer advarer om livstruende hetebølge

Det forventes temperaturer nær 40 grader.

EKSTREM HETE: I flere deler av Japan forventes temperaturer nær 40 grader onsdag. Her et bilde av himmelen over bydelen Harumi i Tokyo der arbeidere bygger OL-landsbyen for mesterskapet som skal holdes i 2020. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko/NTB scanpix
EKSTREM HETE: I flere deler av Japan forventes temperaturer nær 40 grader onsdag. Her et bilde av himmelen over bydelen Harumi i Tokyo der arbeidere bygger OL-landsbyen for mesterskapet som skal holdes i 2020. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans statlige meteorologiske institutt advarer mot «livstruende» varme. I flere deler av landet forventes temperaturer nær 40 grader onsdag.

Værmeldernes advarsel kommer etter at minst seks personer tirsdag døde av heteslag i Japan, mens flere hundre ble brakt til sykehus. En av de omkomne var en seks år gammel gutt som kollapset under en skoletur.

Onsdag er det meldt temperaturer nær 40 grader i flere områder i landet. Blant de varmeste stedene er Kumagaya, en by nord for Tokyo, der det onsdag ble meldt om 39 varmegrader.

I selve hovedstaden er temperaturen på rundt 35 grader.

Ifølge meteorologene kommer hetebølgen i Japan til å fortsette ut måneden. I forrige uke døde tolv mennesker av heten, mens nær 10.000 personer ble behandlet på sykehus.