Japanske sensasjoner

Tokyoutstillingen har åpnet dørene mot framtida. Hybrid og hydrogenbiler er hovedtema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet bringer deg i dag i samarbeid med bladet BIL glovarme nyheter fra utstillingen i Tokyo. Den har nå åpnet dørene for et nesten sensasjonelt blikk inn i framtida.

Miljøfokus

Mens europeisk bilindustri i september serverte bilnyheter på rad og rekke i den bensinslukende tungvektsklassen, retter japanerne blikket mot morgendagen - og miljøet.

Nullutslippsbilene kan være nærmere enn vi trodde.Toyota som lenge har vært miljøpioneren, serverer den ene miljøbilen i prototyputgave etter den andre, i både hybridversjoner, som brenselcellebiler, og rene elbiler med motorer på hvert hjul.

Hybrid-invasjon

Parallelt med dette vet vi at Toyota er like rundt hjørnet med hybridversjoner (vanlige bensin og dieselmotorer i kombinasjon med elmotor) av flere ordinære modeller. Til Dagbladet har Toyota-representanter sagt at alle kjente Toyota-modeller vil komme i hybridversjoner de nærmeste åra. Miljøbølgen ruller med stadig større kraft, og japansk bilindustri arbeider åpenbart under høytrykk med utvikling av nye miljøsnille biler. Også Subaru,Nissan, Honda, og Mitsubishi viser fram miljøkonsepter.

Mazda-sensasjon

Det siste i Tokyo er at Mazda planlegger en hydrogenbil i hybridutgave som skal være klar for salg om tre år.Det er ikke mindre enn sensasjonelt og vil sannsynligvis forsere miljøsatsingen i bilindustrien ytterligere. Her har også norske myndigheter vært inne i bildet og hatt samtaler med Mazda-ledere både i Norge og i Japan.

Nyheter i kø

Men Tokyo kan også by på tallrike nyheter som ligger nærmere vår egen hverdag. Ny RAV4 og Yaris kommer over nyttår og familiefavoritten Corolla om drøyt et år. Subaru presenterer en helt ny SUV, Tribeca, og Mitsubishi viser sin familie-SUV Outlander i helt ny utgave. Honda har ny frisk Civic snart klar for Norge, og ny Accord er heller ikke langt unna. Suzuki har nok en SUV på menyen og Nissan kommer med flerbruksbil og SUV neste år. Nyhetene fra Japan står kort og godt i kø.

FOLKE-HONDA: Nye Civic med futuristisk design og interiør er klar over nyttår. Flere varianter i 2006.
NY VERSO: Helt ny Toyota Yaris Verso vises i Tokyo. Usikkert når den kommer til Norge.
NY NISSAN: Almera fornyes og får nytt navn - Tiide. Til Norge først om drøyt ett år.
SUBARU-SUV: Tribeca er Subarus første fullvoksne SUV. Usikkert når den kommer hit.
RADIKAL COROLLA: Her er nye Toyota Corolla. Neste generasjon blir totalt annerledes enn dagens. Mer praktisk, mer strømlinjeformet og mye smartere enn den nåværende modellen.
FRAMTID: Linjene til nye Corolla, som også får nytt navn, er dramatisk annerledes enn dagens. Om drøyt ett år kan den være her.
LUKSUS-HONDA: Storbilen Legend i ny drakt har premiere i Tokyo. Norsk import vurderes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer