Jaquesson: - Jeg har aldri ment at Israel står bak IS

Jurymedlem ville stoppe filosofipris til Kari Jaquesson på grunn av «hennes antisemittiske konspirasjoner».

JURYMEDLEM ANGRET - OG TRAKK SEG:  Kari Jaquesson tar i mot På kanten-prisen i Kragerø torsdag kveld. FOTO: HALVOR SOLHEIM NJERVE/DAGBLADET.
JURYMEDLEM ANGRET - OG TRAKK SEG: Kari Jaquesson tar i mot På kanten-prisen i Kragerø torsdag kveld. FOTO: HALVOR SOLHEIM NJERVE/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld mottar Kari Jaquesson «På kanten»-prisen på Den norske filosofifestivalen i Kragerø, for sitt engasjement mot den mye omtalte pornovideoen i NRK-programmet Trygdekontoret og mot seksualiserte og kvinneundertrykkende tekster i russesanger.

Allerede dagen etter at juryen offentliggjorde prisvinneren mandag - ba imidlertid jurymedlemmet Kaja Melsom, filosof og rådgiver for Human-Etisk Forbund, om at prisen til Kari Jacquesson blir trukket tilbake.

- Grunnen er at prisvinneren i inneværende år har spredd konspirasjonsteorier i offentligheten som spiller på klassiske antisemittisk stereotyper om jøders undergravende verdensmakt, skriver Melsom i en pressemelding.

- Klassisk konsporasjon Det hun da refererer til, er en Facebook-tråd startet av Aftenpostens Ingeborg Senneset, hvor Jaquesson deltok.

- Når jeg leser dette innlegget er det min tolkning at hun her kommer med en insinuerende påstand om at Israel og/eller jødene jobber i det skjulte for å sverte muslimer med den hensikt å tjene egne interesser. Det oppfatter jeg som klassisk konspirasjonstenkning, utdyper Melsom overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer