Presidentvalget i USA:

Jared kaller seg «raserealist» og talsmann for hvites rettigheter - og jubler for Trump

Donald Trumps sjokkseier og hans utnevnelse av Steve Bannon fra det såkalte alternativhøyre som sjefstrateg, vekker jubel blant USAs høyreekstreme.

PÅ LAG: USAs neste president, Republikaneren, Donald Trump (t.v.) har valgt sin valgkampsjef, Steve Bannon (t.h.) som sjefstrateg i Det hvite hus. Det er et lag som hylles av høyreekstreme. Foto: Evan Vucci / AP 
PÅ LAG: USAs neste president, Republikaneren, Donald Trump (t.v.) har valgt sin valgkampsjef, Steve Bannon (t.h.) som sjefstrateg i Det hvite hus. Det er et lag som hylles av høyreekstreme. Foto: Evan Vucci / AP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg trodde på meningsmålingene og ble like forbauset som alle andre. Det var en veldig hyggelig overraskelse. Det som blir kalt ekstremhøyre, føler en enorm seiersfølelse, sier Jared Taylor til Dagbladet.

Han driver nettstedet American Renaissance og kaller seg raserealist, nasjonalist og talsmann for hvites rettigheter. Han er også en av lederskikkelsene i det såkalte alternativhøyre - på engelsk «alt-right».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer