BREV: Jared Mauldin skrev et åpent brev til sine kvinnelige medstudenter på ingeniørlinja ved Easter Washington University. Det har nå gått viralt. Foto: The Easterner
BREV: Jared Mauldin skrev et åpent brev til sine kvinnelige medstudenter på ingeniørlinja ved Easter Washington University. Det har nå gått viralt. Foto: The Easterner Vis mer

Jared skrev åpent brev til sine kvinnelige klasse­kamerater: - Nei, vi er ikke likeverdige

Nå hylles han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «The Easterner», universitetsavisa ved Eastern Washington University, publiserte nylig et brev skrevet av ingeniørstudenten Jared Mauldin.

Mauldin sendte brevet til avisas redaktør, og forklarte i korte ordelag hvorfor han og hans kvinnelige medstudenter ikke på noen måte er likeverdige.

I utgangspunktet høres dette ut som et klamt pust fra fortiden, men det blir raskt klart at Mauldin med brevet sitt ville sette fokus på en rekke hindringer for kvinner som studerer og arbeider med naturvitenskapene - noe som tradisjonelt sett er et veldig mannsdominert.

Utfordringer Han mener kvinner har større utfordringer, ikke fordi de er mindre kapable til å gjennføre studiene eller en jobb, men fordi de oppfordres til å gjøre noe annet og dermed har færre muligheter.

- Jeg vokste for eksempel ikke opp i en verden som oppfordret meg til å ikke forfølge en interesse innenfor vitenskapen... Jeg ble ikke bombardert med bilder og slagord som fortalte meg at min virkelige verdi lå i hvordan jeg så ut, og at jeg skulle avstå fra å drive med enkelte aktiviteter da jeg kunne bli sett på som for maskulin, skriver han.

Han konkluderer med å si at alle disse kvinnene har overkommet utfordringer langt større enn han har gjort, bare ved å studere det samme fagfeltet som ham.

- Kanskje jeg kan hjelpe Til Huffington Post sier Mauldin at han ikke synes det han skrev var noe nytt. Men at det som var nytt var at det kom fra en mann og ikke en kvinne.

- Kanskje jeg, ved å snakke høyt om dette fra et mannlig perspektiv, kan hjelpe flere menn med å forstå disse problemene. Kanskje de nå vil begynne å lytte til kvinnene som har snakket om dette hele tiden, sier han.

Mauldin har i alle fall nådd ut til massene.

I skrivende stund har delet blitt delt nesten 50 000 ganger på Facebook, og samlet over 2 600 kommentarer - nesten utelukkende positive.

IKKE LIKEVERDIGE: Mauldin sendte brevet til avisas redaktør, og forklarte i korte ordelag hvorfor han og hans kvinnelige medstudenter ikke på noen måte er likeverdige. Foto: The Easterner
IKKE LIKEVERDIGE: Mauldin sendte brevet til avisas redaktør, og forklarte i korte ordelag hvorfor han og hans kvinnelige medstudenter ikke på noen måte er likeverdige. Foto: The Easterner Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer