Jarl plastikkopererte Breiviks nese

Terroristen ville ha «en rett profil».

- RETT PROFIL: Anders Behring Breivik fikk i 1999 rettet opp nesa på den kjente platikklinikken Klinikk Bunæs i Sandvika. Foto: Lise Åserud / Scanpix
- RETT PROFIL: Anders Behring Breivik fikk i 1999 rettet opp nesa på den kjente platikklinikken Klinikk Bunæs i Sandvika. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var jeg som opererte ham, men jeg husker ikke noe om ham eller operasjonen, sier Dr. Jarl Bunæs, plastikkirurg ved Klinikk Bunæs, til Dagbladet.

Anders Behring Breivik ble neseoperert 24. februar 1999. Neseoperasjonen har også vært tema i politiavhør.

- Han har fortalt grundig om inngrepet i avhør. Han har fortalt at han knakk neseryggen i et slagsmål og at han fikk en kul på nesen. Han sier det er grunnen til at han fikk utført et mindre inngrep, sier Tord Jordet, en av Breiviks fire forsvarere, til Dagbladet.

«Rett profil» I epikrisen fra Klinikk Bunæs nevnes det imidlertid ingenting om en neseskade:

«Det framgår at observanden ble operert i nesen 240299, han «vil ha en rett profil». Det ble fjernet brusk og ben på neseryggen, og han var fornøyd ved etterkontroll.»

Politiet har, ifølge Bunæs, etterspurt bilder av hvordan Breivik så ut før og etter operasjonen.

- Vanligvis har vi fotodokumentasjon av hvordan pasienter ser ut før og etter inngrepet, men vi hadde en oversvømmelse der en del bilder ble borte, blant annet hans, sier Bunæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer