Jarle Andhøy er tilbake i Norge

Eventyreren vurderer ny Antarktis-ekspedisjon vel hjemme på Gardermoen.

I GAMLELANDET: Jarle Andhøy ble møtt av Rune «Supern» Olsgaard på Gardermoen. Andhøy er tilbake etter en månedslang søk etter Berserk som forsvant i Antarktis. Foto: Jacques Hvistendahl
I GAMLELANDET: Jarle Andhøy ble møtt av Rune «Supern» Olsgaard på Gardermoen. Andhøy er tilbake etter en månedslang søk etter Berserk som forsvant i Antarktis. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi vil komme tilbake med intervju med Jarle Andhøy om kort tid.

GARDERMOEN (Dagbladet): Jarle Andhøy landet i Norge like etter klokken 18.00, etter en fem måneder lang ekspedisjon til Antarktis for å lete etter svar på hvorfor og hvordan «Berserk» forsvant i 2011 med tre mann om bord.

Ute i ankomsthallen på Gardermoen åpner Andhøy for nok en ekspedisjon til Antarktis for å finne svarene på hva som skjedde da «Berserk» forsvant.

- Om jeg drar tilbake eller ikke kommer an på svarene jeg får. Vi ble møtt av en vegg med hemmeligholdelse, sier Andhøy til Dagbladet.

- Hvis vi ikke får de svarene vi ønsker, kommer vi til å dra tilbake.

Etter at Andhøy og besetningen i januar la ut på den svært kontroversielle turen med den 54 fot lange seilbåten «Nilaya», som senere ble omdøpt til «Berserk», i januar, har de blant annet blitt jaget av newzealandske myndigheter og blitt satt i en ti dager lang arrest ved en chilensk marinebase i Puerto Williams. 

Den norske eventyreren har fortsatt ingen svar på hva som skjedde med «Berserk», etter at nødpeilesenderen ble utløst i Rosshavet 22. januar i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer